maanantai 9. tammikuuta 2012

Modernit viikingit paholaisen syleilyssä.

Selvittyämme Paraguasta Argentiinan puolelle monen mutkan kautta. Päätimme lähteä suunnistamaan kohti Iguacun kuuluisia putouksia. Legendan mukaan putoukset ovat saaneet nimensä siitä, kun jumala aikoi mennä naimisiin viehättävän naishenkilön kanssa, joka oli nimeltään Naipi, mutta Naipihan viis veisasi Jumalan aatoksista ja päätti paeta rakastajansa Taroban kanssa kanootilla Iguacu jokea pitkin. Tästä helkkarin vihaisena Jumala halkaisi joen kanootin kohdalta luoden näin vesiputoukset ja tuomiten rakastavaiset ikuiseen kadotukseen. Aika katkera kaveri mun makuun. Todellisuudessa putoukset syntyivät tulivuorenpurkauksesta muodostaen 1,5 kilometriä pitkän kaistaleen, jonka matkalle mahtuu kunniotettavat 275 vesiputousta ja korkeimmillaan putous yltää n. 80 metriin.

Putouksille päästyämme havaitsimme olevamme aivan liian myöhässä ja noin 40 euroa köyhempiä kumpainenkin. Päätimme siis kivuta isoimmille kuohuille eli suoraan paholaisen kurkkuun aluksi ja siitä sitten jatkaa ekologisen paattireissun myötä alapuolella oleville putouksille. Kuvat pääputouksilta tulivatkin jo julkaisuun ja alaosan putouksista sekä niiden alapuolella sijaitsevalta San Martin saarelta jäväät tulematta, koska pistivät puiston nokkamme edestä kiinni. Paholaisen kurku oli vaikuttava näky koko komeudessaan. Se näytti pohjattomalta kurkulta, joka on valmis viemään mennessään kaiken sinne eksyvän. Sateenkaari täydensi näkymää vesipisaroiden viilentäessä ylösnousun aikana kuumiksi käyneitä tunteitamme. Ekologisesta paattireissusta ei jäänyt kuin paha maku suuhun. Näimme muutamia lintuja ja yhden kissan kokoisen kaimaanin, jonka elinvoimaisuudesta ei voinut olla aivan varma. Paattiretken meille myynyt kaveri lupasi vielä ennen lähtöä, että kerkeämme vielä alaosan putoksillekin. Tapasimme kaverin paluumatkalla portille. Viljami siinä sitten totesi happamana, että ei ollut sitten portit auki! Ei ne kaverin pahoittelut siinä paljon mieltä enää lämmittäneet. Iguacun putouksille havitteleville voisikin antaa ohjeen varata aikaa ja rahaa runsaasti. Pelkästään jo Argentiinan puolella saa hukattua 2 kokonaista päivää ja ison summan rahaa kaikenlaisiin aktiviteetteihin. Ja jos aikaa on tarpeeksi, niin tsekkaa putoukset Brasilian sekä Argentiinan puolelta ja jätä Paraguan kaupunki Ciudad Del Este väliin, jos et ole etsimässä ak-47 tai pussia ganjaa paikallisesta mustasta marketista, joka kuulemma kaupungissa elää hyvinvoivana..

Loppuilta menikin sitten suomalaisen tyylin hyvästä oluesta ja Fernet Brancasta päihtyneenä 3 jenkin, sveitsiläisen ja kolumbilaisen kaverin seurassa. Meidät ristittiinkin moderneiksi viikingeiksi ilmeisesti epämääräisestä ehkä hieman pelottavasta ulkomuodostamme johtuen. Veli Viljami päätti vielä nostaa statustamme briiffaamalla puolisen tuntia talvi- ja jatkosodasta. "Suomalainen sotilas vastaa kymmentä venäläistä"

Aamuyöstä vihdoinkin hanaveden juominen jo kolmessa eri Etelä-Amerikan maassa sitten kostautui ja siitä lähtien ak. on tiivisti viettänyt aikaa paikallisissa banjoissa. Onneksi olimme sentään varanneet todellisen luxusbussin Buenos Airesiin banjon kera. Kyllä expressbussilla on paljon opittavaa. Penkit sai täysin vaakatasoon lisäksi ne olivat leveät ja erittäin mukavat. Lisäksi varusteisiin kuului tyyny, viltti, silmälaput, kampa, käsien desinfiontilappu, hammasharja ja -tahna. Töllötin oli tietysti edessä ja amerikan roinaa pyöri tasaiseen tahtiin (tosin teknisistä ongelmista johtuen ilman ääniä). Palvelukin alkoi oikein lupaavasti, kun renkipoika tarjoili heti alkuun suklaamakeisia ja limonaadia. Pääruokaa saimme kylläkin odottaa hieman liian kauan, mutta lopulta sieltä sitten tuotiin eteen ihan mukiinmenevä ruokaa pihvien kera ja kyytipojaksi edellisiltana hyväksi havaittua paikallista guilmess olutta. Lopuksi tarjoilija vielä poksautti korkin auki ja hieman kuivahkoa kuivaria saatiin yömyssyksi. Niin se Buenos Aires siitä sitten lähestyi.

Lopuksi voisi todeta, että vesissä on eroja!

2 kommenttia:

  1. Hieno blogi pojat! Toivottavasti Sampan vatsa on jo kunnossa!Sofiiii

    VastaaPoista
  2. Business class bussissa. Cool...

    VastaaPoista